Visszaadja a diplomáját?:-)

2010.02.14. 18:05 - Bastian86

 A következő történet az egyik legjobb barátommal esett meg. A történet lényege az, hogy némely felsőfokú szakképesítéshez nyelvvizsga szükséges. Ebben az esetben a záró bizonyítvány átvételéhez egy gazdasági német középfokú nyelvvizsgára volt szükség. Az oktatás kereteiben voltak a barátomnak nyelvórái,de a tanárnak megvoltak a kis kedvencei és egész órán egyfajta oda-vissza dícsérés ment közöttük, mint akik udvarolnak egymásnak egyhuzomban. Ez nem nagyon tetszett a barátomnak, mert eleve alsóbbrendűnek lett elkönyvelve és ,ezért elég lazán kezelte az órákat és nem készített nagyon leckéket meg nem nagyon tepert. Igazából elég zavaró egy közeg lehet, amikor érzed, hogy kirekesztenek mindenből. Nos a tanárnő közölte a diákokkal az utolsó évben, hogy kiknek lesz nyelvvizsgája. Persze a kedvenceit sorolta fel, hogy nekik teljesen biztosra meg lesz a nyelvvizsgája már elsőre. Már ez sem jött be neki,mert számára érthetetlenül két nem kedvenc diákjának lett meg elsőre. De másodjára meg lett a kedvenceinek. A barátomnak nem sikerült, így nem tudta átvenni a bizonyítványát egyenlőre,de egy év türelmi időszakkal még letehette.

A záró után a tanárnő megmondta a barátomnak kényes vigyorral,hogy neki sosem lesz nyelvvizsgája, mert ha neki nyelvvizsgája lesz,akkor ő visszaadja a diplomáját. Aranyos egy megnyílvánulás egy olyan embertől, aki elvileg az ifjúságot neveli fel. Ilyen embereket tanárnak eleve felvenni. De a legszebb a történetben, hogy a barátomnak őszel sikerült a nyelvvizsgája és ment be átvenni a bizonyítványát és pont bent volt a tanárnő. A tanár meglepett nézett,de zavarában mondogatta, hogy én tudtam, hogy meg lesz neked. A barátom megkérdezte, hogy ugye emlékszik rá, hogy megigérte, hogy visszaadja a diplomáját,ha neki lesz nyelvvizsgája? A tanárnő ilyen erőltetett mosolyjal próbálta megmagyarázni, hogy ő csak ösztönözni akarta őt ezzel, hogy sikerüljön neki és ő tudta, hogy meglesz neki. Elég ciki lehetett neki és egyben szánalmas, hogy ezek tanítanak.És nem adta vissza a diplomáját sem sajnos.

A bejegyzés trackback címe:

https://szanalmastortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr341757917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása